Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Για το Δελφινάκι...... τάρτα σοκολάτας

Αυτό το γλυκό που θα σας δείξω σήμερα είναι αφιερωμένο στο Δελφινάκι. 
Τη μικρή μου φίλη απ' την Κύπρο που κάθε σχόλιό της το τελειώνει με ...Φιλούθκια...
Το Δελφινάκι  δήλωσε ότι, αν ένα γλυκό δεν έχει σοκολάτα, δεν το τρώει...
Να λοιπόν σοκολάτα άφθονη από την αρχή ως το τέλος .... 

Επίσης η συνταγή αυτή θα είναι η δική μου συμμετοχή στον 
και αφορά στο ένα από τα 4 blogs που έχει δημιουργήσει το Δελφινάκι
με τίτλο "Ο Κόσμος της Γεύσης"


Και για την ιστορία να σας πω ότι ο Αντώνης μου, που γιόρταζε στις 17/1,  μου ζήτησε να του φτιάξω ένα γλυκό, για να κεράσει τους φίλους του, που θα μαζευτούν όλοι μαζί στο σπίτι ενός απ' αυτούς  το απόγευμα του Σαββάτου.
Και βέβαια η παραγγελία ήταν ... κάτι με σοκολάτα... γιατί όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα,  αγαπούν πολύ όλα τη σοκολάτα. 
Άλλη μια εντολή του Αντώνη... μη βάλεις φρούτα ή μαρμελάδες ... δεν αρέσουν στο Μάριο.
Και βέβαια ούτε αμύγδαλα ή καρύδια... δεν αρέσουν σε μένα.

Έτσι λοιπόν βγήκε η απόφαση.
Θα φτιάξω μια τάρτα, όχι σε ταρτιέρα αλλά σε ταψί ζαχαροπλαστείου, για να μπορεί να μεταφερθεί πιο εύκολα και να μην κινδυνέψει στη μεταφορά ούτε το γλυκό ούτε η ταρτιέρα. 

Ιδού η συνταγή και νομίζω πως για κάποιο διάστημα δεν θα ξαναγράψω συνταγή γιατί πολύ σας κούρασα. 

Για τη βάση της τάρτας χρειαζόμαστε:
ενάμισι πακέτο μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα στο multi.
150 γραμ. μαργαρίνη λιωμένη στα μικροκύματα
3 μεγάλες κουταλιές κακάο.

Αναμειγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί ή την ταρτιέρα. 
Πατάμε γερά με τις παλάμες και αυτά σταθεροποιούνται και δημιουργούν τη βάση μας. 

Για την κρέμα σοκολάτας χρειαζόμαστε:
3 φλιτζάνια γάλα
6 κουταλιές corn flour
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική 
3 μεγάλες κουταλιές κακάο 
2 αυγά 
2 βανίλιες
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 
1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 από τα τρία φλιτζάνια γάλα να βράσουν. 
Ανακατεύουμε στο multi το 1 φλιτζάνι γάλα, το corn flour,  την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, τα αυγά και τις βανίλιες. 
Μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα των υπολοίπων υλικών και ανακατεύουμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός για να μην σβολιάσει. 
Δεν θέλει πολύ δυνατή φωτιά για να μην κολλήσει. 
Μόλις η κρέμα μας πήξει την αδειάζουμε σ' ένα μπολ και βάζουμε λίγη μεμβράνη στην επιφάνειά της να μην κάνει κρούστα. 
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνουν σαντιγί.
Όταν η κρέμα σοκολάτας κρυώσει την ανακατεύουμε με την χτυπημένη σαντιγί.
Αδειάζουμε πάνω στη βάση της τάρτας. 
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει έως ότου ετοιμάσουμε την επικάλυψη σοκολάτας. 

Για την επικάλυψη σοκολάτας χρειαζόμαστε: 
150 γραμ. κρέμα γάλακτος 
150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα


Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα ένα μπολ μέσα στο οποίο έχουμε αδειάσει την κρέμα γάλακτος και έχουμε τοποθετήσει τη σοκολάτα κομμένη κομμάτια. 
Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος (χωρίς να βράσει όμως) βγάζουμε απ' τα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. 
Βάζουμε για λίγο το μπολ στο ψυγείο μέχρι να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου. 
Στο στάδιο αυτό ρίχνουμε τη ρευστή ακόμη σοκολάτα πάνω από την κρέμα σοκολάτας. 
Για τελείωμα εγώ έριξα από πάνω λίγο τριμμένο μπισκότο,
αλλά το ιδανικό είναι τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Βλέπετε οι εντολές του Αντώνη με δέσμευσαν...

Και μην ξεχνάτε 
την άλλη Παρασκευή 25/1/13 
λήγει η προθεσμία για τη συμμετοχή σας 
στο 60 παιχνίδι μας 





30 σχόλια:

  1. Καλή μου Φλώρα, ευχαριστώ για τα ομορφα σου λόγια και που με θεωρείς φίλη σου καταρχήν. Και γω σε θεωρώ και χαίρομαι που γνωρίστηκαμε μεσα σ αυτό τον όμορφο κόσμο των μπλογκς.. Δεύτερον, ευχαριστώ που κανοντας το γλυκο του γιου σου, σκεφτηκες να το αφιερωσεις και σε μενα - αφού σε κάθε σχόλιο μου σε κούρασα λέγοντας σου ότι γλυκό χωρίς σοκολάτα δεν τρώει το δελφινάκι :) Και τρίτον , ευχαριστώ για την συμμετοχή σου στο διαγωνισμό μου και συγνώμη που σε μπέρδεψα λίγο στην αρχή με τις οδηγίες του διαγωνισμού.
    Το γλυκό σου μου άρεσε πολύ. Πάω να το αναρτήσω στις συμμετοχές στην ανάρτηση του διαγωνισμού. Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό σου εύχομαι. Να χαίρεσαι τον γιο σου. Εμένα δεν με κούρασαν καθόλου οι αναρτήσεις με συνταγές..
    Να είσαι καλά...Φιλούθκια κυπριακά. Καλό σαβ/κο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δελφινάκι μου,
      τόσες επισκέψεις ανταλλάσουμε, αλοίμονο αν δεν λάμβανα υπόψη μου τις προτιμήσεις σου.
      Επίσης με αυτόν τον τρόπο εύκολα μπήκα στο διαγωνισμό σου.
      Πες μου αν μπορώ να λάβω ίσως μέρος στο διαγωνισμό και με άλλο θέμα που να αντιστοιχεί σε άλλο μπλογκ σου.

      Διαγραφή
    2. Καλή μου Φλώρα μου,σ ευχαριστώ πολύ...Εγώ άραγε τι να κάνω για σένα; Θα ήθελα κι εγώ κάτι να κάνω να ανταποδώσω.. Για το παιγνίδι αυτό το 6ο δεν μου έρχεται ιστορία, παρόλο που υπάρχει και η θάλασσα μέσα...
      Στις οδηγίες του διαγωνισμού γράφω αυτό -Αν πάλι θέλετε μπορείτε να επιλέξετε συνδυασμό θεμάτων (1,2,3 ή 4 θέματα των blogs). Το αφήνω ελεύθερο στον καθένα να επιλέξει ότι θέλει και ότι τον ευχαριστεί.

      Οσο για το πρόβλημα που δε σε αφήνει να σχολιάσεις στην ανάρτηση του αινιγματος, δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό.Αυτός ο μπλόγκερ όλο προβλήματα είναι. Ισως ειναι στιγμιαιο γι αυτο σε παρακαλω οταν μπορεσεις ξαναδοκιμασε , θα ηθελα να εχω ολες τις απαντησεις εκει μαζεμενες...

      Διαγραφή
    3. Αλλά δεν θα ήθελα να σε δυσκολεύω και να σε ταλαιπωρώ να ασχολείσαι με δημιουργίες για μένα ...Εχεις πολλές ασχολείες και δε θέλω να σε δυσκολεύω...

      Διαγραφή
  2. Να χαίρεσαι τον Αντώνη σου!
    Πολύ ωραίο φαίνεται το γλυκό σου!
    Καλό Σαββατοκύριακο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μπισκότο δεν το κάνει να δείχνει όπως θα έδειχνε με το φιστίκι Αιγίνης.
      Η γεύση του όμως για τους λάτρεις της σοκολάτας είναι πολύ καλή.

      Διαγραφή
  3. http://gefseis-evias.blogspot.gr/
    Καλημέρα, μπορείτε να δείτε και δω, παραδοσιακές και άλλες, από την Εύβοια! Ωραία τα γλυκά, ωραία και τα φαγητά, την δίαιτα να δου΄με πότε θα ξεκινήσουμε!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα περάσω να σε επισκεφθώ αμέσως.
      Όσο για τη δίαιτα εγώ όλο την κλωτσάω.
      Προτιμώ γλυκά και νοστιμιές.

      Διαγραφή
  4. Πολύχρονος ο Αντώνης σου Φλωράκι μου !
    Τα λατρεύω τα γλυκά σου και έχω κρατήσει τις συνταγές σου να τις δοκιμάσω γιατί κι εγώ σπάνια αγοράζω από έξω γλυκά γνωρίζοντας πως τα φτιάχνουν με σκόνες και αμφιβόλου προελεύσεως υλικά.... προτιμώ να ξέρω τι τρώμε ! Ειδικά ότι περιέχει και σοκολάτα είναι η αδυναμία μας (μέχρι τελικής πτώσης που λένε)

    Σε φιλώ πολύ και να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβινάκι μου γλυκό,
      το έχω παρακάνει με τις συνταγές.
      θα σταματήσω λίγο να ξεκουραστείτε.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  5. ΦΛΩΡΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΟΥ!!!!!!
    ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΟΥ, ΚΡΑΤΑΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ!!!!!!!
    ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΩ ΑΚΟΜΗ!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ!!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω τη συνταγή σου με ανυπομονησία.
      Φιλιά πολλά.

      Διαγραφή
  6. Μιαμ... μιαμ... πεθαίνω κι εγώ για ό,τι έχει σοκολάτα!! Δεν μας έχεις κουράσει καθόλου με τις συνταγές, μη στενοχωριέσαι. Την κρατώ και αυτή και ευχαριστώ!! Πολλά φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα καλή μου Funky Monkey και άλλα τόσα φιλιά από μένα.

      Διαγραφή
  7. Φλώρα μου εγώ περιορίζομαι στο σουφλέ λαχανικών που μου είχες αφιερώσει. Το εκτέλεσα χτες βράδυ και το τσακίσαμε... Σε κάθε μπουκιά, σε μελέταγα (αν είχες λόξυγγα απ' αυτό ήταν).
    Συγχαρητήρια για την τάρτα σου και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό της φίλης μας από Κύπρο (επιτέλους μου έλυσες και την απορία με το "φιλούθκια", που μέχρι τώρα νόμιζα ότι ήταν λάθος στην πληκτρολόγηση)...
    Καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι που σου άρεσε το σουφλέ λαχανικών.
      Εγώ Μαρία μου έχω πολλές συνταγές και όλες εύκολες γιατί όσο δούλευα έπρεπε οι συνταγές μου να είναι τέτοιες που να μην είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες.
      Πολλές συνάδελφοί μου που έχουμε χωρίσει εδώ και πολλά χρόνια γιατί αλλάξαμε υπηρεσίες στο μεταξύ όταν βρισκόμαστε μου λένε ότι στα τετράδια μαγειρικής τους έχουν συνταγές Φλώρας και γελάμε. Να τώρα που θα έχεις κι εσύ συνταγές Φλώρας.
      Σου έχω και άλλη πολύ ωραία, θα την αναρτήσω κάποια στιγμή όταν την ξαναφτιάξω για να τραβήξω φωτογραφίες.

      Διαγραφή
  8. Αααχ!
    Αυτές οι αναρτήσεις σου με πεθαίνουν κάθε φορά!
    Φιλιά πολλά πολλά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πεντανόστιμο φαίνεται το γλυκό σου, Φλώρα!! Είμαι σίγουρη τα αγόρια το απολαύσανε και με το παραπάνω!! Καλή επιτυχία να έχεις στον διαγωνισμό!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Τina μου.
      Μακάρι να μαζευτούν πάλι όμορφες ιστορίες...

      Διαγραφή
    2. Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #20 :)
      Καλή εβδομάδα!!!
      Φιλιά!!

      Διαγραφή
  10. Μου αρέσει ότι έχει σχέση με σοκολάτα γι΄αυτό θα κρατήσω τη συνταγή.
    Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά η σοκολάτα έχει πολύ πέραση.
      Έρχομαι να εξερευνήσω και το δικό σου blog.
      Θα ήθελα να μας κάνεις την τιμή να γράψεις και συ για το παιχνίδι μας.

      Διαγραφή
  11. Φλώρα μου να χαίρεσαι τον Αντώνη σου, να ζήσει σαν τα ψηλά βουνά!!!! Η τάρτα σου φαίνεται μαγική και σίγουρα το φιστίκι θα της δίνει τέλεια γεύση!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασέ την να το διαπιστώσεις...
      Φιλιά καλή μου Φιλία.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα.Καλή Κυριακή.
    Δες ,

    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/01/blog-post_2331.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πήγα και τα είδα και τα δύο.
      Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση.

      Διαγραφή
    2. Εγώ ευχαριστώ για την αφιέρωση και την αγάπη σου

      Διαγραφή
  13. τι λαχταριστό γλυκό κι αυτό!!! καλή απόλαυση στο Δελφινάκι!! δε θυμάμαι αν ευχήθηκα, αν όχι και πάλι να τον χαίρεσαι, πολύχρονος!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΙΛΊΟΧΡΟΝΟς ο Αντώνης σου πολύ όμορφο το γλυκό καλη επιτυχία στο διαγωνισμό που κάνει το Δελφινάκι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή